Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
300 g | Baguette | |
200 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Chiligryta | ||
3 g | Vitlök Vanlig | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 dl | Vatten | |
380 g | Vita Bönor Stora | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
3 krm | Salt | |
380 g | Krossade Tomater | |
1 st | Gul lök | |
2 msk | Oxfond | |
500 g | Nötfärs | |
0,5 st | Röd Paprika |
Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.
Chiligryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilipepparn. Skölj och tärna paprika. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, chili och paprika tillsammans med nötfärsen tills färsen är helt genomstekt.
Tillsätt krossade tomater, vatten, tomatpuré, köttfond och torkad basilika. Låt puttra i 5 min. Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Tillsätt bönorna till grytan och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Värm bröden enligt brödförpackningens anvisning.
Servera köttfärsgrytan med mjukt bröd och turkisk yoghurt.
Näringsvärde: 791 kcal, 33 g protein, 52 g fett, 43 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste