Gå vidare till huvudinnehåll
Snabb thaigryta med kokosmjölk
Mari Bergman

Snabb thaigryta med kokosmjölk

20 minEnkelt
394,10 kr
4 portioner 57,57 kr per portion
Den här smakrika grytan på kycklingfärs är perfekt en kväll när tiden är knapp. Klar på ca 20 minuter och så god. En riktig fullträff!

Tillbehör
3 dlBasmatiris
1 stLime
Thaigryta
1 mskFärsk ingefära
2 tskSambal Oelek
1 krmSalt
400 mlKokosmjölk
500 gKycklingfärs
100 gFärsk bladspenat
0,5 stPurjolök
2 mskRapsolja
2 mskFisksås - Asiatisk
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

2

Thaigryta: Skölj och skiva purjolöken. Skala och riv ingefäran.

3

Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färs och ingefära tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel. Tillsätt purjo, sambal oelek, fisksås och kokosmjölk. Låt sjuda i ca 5 min.

4

Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera grytan med ris, limeklyftor och ev lite krossade jordnötter på toppen.

Näringsvärde: 726 kcal, 35 g protein, 41 g fett, 53 g kolhydrater.