Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Korvfräs | ||
1 krm | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
300 g | Chorizo | |
1 st | Röd Paprika | |
0,5 tsk | Rosmarin - torkad | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
0,5 tsk | Torkad oregano | |
1 st | Zucchini | |
0,5 msk | Balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja | |
125 g | Körsbärstomater | |
Tillbehör | ||
400 g | Rigatoni | |
150 g | Fetaost | |
0,5 st | Basilika - färsk |
Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.
Korvfräs: Skala och klyfta lök och skala och finhacka vitlök. Skölj och skär paprika i bitar och skär zucchini i tunna skivor. Skär korven i skivor.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Korvfräs: Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, grönsaker och chorizo på medelhög värme. Krydda med oregano, timjan och rosmarin och fräs samman så att allting får lite färg.
Halvera tomaterna och tillsätt tomater och balsamvinäger till korvfräset och låt det fräsas ihop. Smaka av med salt och peppar.
Sila av vattnet från pastan och tillsätt pastan till korvfräset. Blanda om och tillsätt hackad basilika och smula över fetaost.
Näringsvärde: 580 kcal, 25 g protein, 24 g fett, 63 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta