Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
60 g | Smör | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
1 st | Gul lök | |
Köp hem | ||
500 g | Spetskål, (1 st) | |
600 g | Torskrygg Fryst | |
1 st | Citron - Eko | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 st | Dill - färsk |
Skär fisken i 4 portionsbitar och krydda med salt och peppar på båda sidor.
Strimla spetskål och gul lök. Finhacka dillen.
Hetta upp ca 1 msk smör i en stekpanna och fräs kål och lök på medelvärme så att de mjuknar. Tillsätt grädde och låt det puttra på svag värme så att grädden kokar in i kålen.
Hetta upp ca 1 msk smör i en ny stekpanna och stek fisken ca 2-3 min/sida så att fisken får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över fisken på ett fat och täck med folie för att hålla fisken varm.
Torka ur pannan och bryn ca 50 g smör.
Tillsätt dill och rivet citronskal till spetskålen. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.
Lägg upp den krämiga spetskålen på tallrikar och toppa med den stekta torskfilén. Ringla över lite brynt smör. Klart att servera!
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt