Gå vidare till huvudinnehåll
Stekt torskrygg med bakad rotselleri och brynt smör
Mari Bergman

Stekt torskrygg med bakad rotselleri och brynt smör

50 minEnkelt
362,70 kr
4 portioner 64,20 kr per portion
En fräsch och god rätt med saftig torsk och krispig gurka och rädisor. Tips! Om du köper fryst torsk, tina den gärna i kylen över natten. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Brynt smör
75 gSmör
Rotselleri
1 krmSvartpeppar Malen
800 gRotselleri
1 krmSalt
0,5 mskOlivolja
Torskrygg
0,5 mskSmör
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
600 gTorskrygg Fryst
0,5 mskOlivolja
Topping
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
125 gRädisor
2 tskOlivolja
0,5 stGurka
65 gCitron
0,5 stGräslök - färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Rotselleri: Skär bort skalet runt om rotsellerin. Skär rotsellerin i 2 cm tjocka skivor och dela varje skiva på hälften.

3

Lägg rotselleribitarna i en ugnsfast form och salta och peppra efter smak. Ringla över olivolja och rosta i ugnen i ca 30-40 min.

4

Torskrygg: Salta och peppra torskbitarna och låt dem ligga i rumstemperatur i ca 10 min.

5

Topping: Skölj grönsakerna. Hyvla långa remsor av gurkan med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Skiva rädisorna och finhacka gräslöken.

6

Blanda grönsakerna i en skål och tillsätt rivet citronskal, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.

7

Torskrygg: Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek torskbitarna på medelhög värme ca 2-3 min/ sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt fisken bli klar i pannan.

8

Brynt smör: Bryn smöret i en kastrull.

9

Ta ut rotsellerin ur ugnen. Placera torskbitarna på rotsellerin och ringla över det brynta smöret. Placera ut gurktoppingen runt om fisken. Klart att servera.

Näringsvärde: 409 kcal, 29 g protein, 26 g fett, 13 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir