Gå vidare till huvudinnehåll
Sticky chicken med limeris
Mari Bergman

Sticky chicken med limeris

30 minMedel
443,75 kr
4 portioner 66,10 kr per portion
Sticky chicken är precis lika gott som det låter. Krispigt och kladdigt på samma gång. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här

Köp hem
1 stBroccoli Färsk
1 mskFärsk ingefära
600 gKycklingfile Fryst
1 stLime
4 mskHoisinsås
Från ditt skafferi
3 dlBasmatiris
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskChiliflakes
2 mskJapansk soja
0,5 mskRåsocker Strö
0,5 tskSalt
0,5 dlMajsstärkelse
2 mskRapsolja
Instruktioner
1

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Koka upp en kastrull med saltat vatten till kycklingen.

3

Tärna tinad kyckling och koka den 2-3 min. Sila av vattnet och spola kycklingen kall och torka lite lätt med papper så att kycklingen inte är blöt.

4

Häll majsstärkelse i en form/skål och vänd runt kycklingbitarna.

5

Dela broccolin i mindre buketter. Skala och riv ingefära och vitlök.

6

Blanda samman hoisinsås, japansk soja, chiliflakes och råsocker i en liten skål.

7

Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek kyckling och broccoli tillsammans med ingefära och vitlök på medelhög- hög värme tills kycklingen får en fin krispig stekyta.

8

Tillsätt såsen i pannan och låt såsen koka in snabbt. Blanda om så att såsen täcker kyckling och broccoli ordentligt. Ta av pannan från värmen.

9

Tillsätt rivet limeskal och limesaft i riset.

10

Lägg upp riset i skålar och toppa med sticky chicken.

Bild:

Lina Eriksson