Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
10 st | Jordärtskocka | |
1 st | Äpplen | |
200 g | Färska champinjoner | |
2 msk | Rödvinsvinäger | |
0,5 st | Färsk timjan | |
1 dl | Korn | |
5 msk | Olivolja | |
1 dl | Hasselnötter | |
2 msk | Tranbär | |
1 dl | Bondbönor | |
1 dl | Svarta Bönor | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt |
Sätt ugnen på 180°C.
Tvätta och dela jordärtskockorna på längden.
Klyfta champinjonerna.
Lägg jordärtskockor och champinjoner i en ugnsfast form med timjan och häll på ungefär hälften av olivoljan och salt.
Ställ i ugn och tillaga 30 minuter, eller tills jordärtskockorna nästan är mjuka i mitten.
Klyfta äpplet och lägg i samma ugnsform. Fortsätt rosta 10 minuter.
Blanda bönor och korn med vinäger och resterande olivolja. Smaka upp med salt och peppar.
Toppa med rostade grönsaker, bondbönor, hasselnötter och tranbär.
Bild:
David Loftus
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Fyrkornskross EKO/KRAV 550g Saltå Kvarn
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt