Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad lax med broccoli och fetaostkräm
Laura Plichta

Ugnsbakad lax med broccoli och fetaostkräm

30 minEnkelt
198,25 kr
2 portioner 78,51 kr per portion
Denna lax- och broccoliplåt går inte bara snabbt att tillaga, rätten är också rik på vitaminer och omega 3-fetter. Rätten serveras med fetaoströra smaksatt av basilika och fulländar på så vis maträtten. En perfekt middag för dig som precis har tränat, är jättehungrig och vill belöna din kropp med något riktigt nyttigt.

Fetaoströra
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
0,5 tskHonung Flytande
1 mskVatten
1,5 dlKvarg 10 procent
1 stBasilika - färsk
150 gFetaost
Lax
1 krmChiliflakes
250 gLaxfilé Fryst
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
Broccoli
500 gBroccoli
1 stBakplåtspapper
1 krmSalt
1 krmChiliflakes
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Broccoli och lax: Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skär broccolin i buketter. Skala och skär broccolistammen i bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, chiliflakes och salt. Rosta i mitten av ugnen i 5 min.

3

Lax: Krydda tinade laxfiléer med salt, peppar och chiliflakes. Ta ut plåten med broccoli efter 5 min och lägg på laxen. Stek allt i mitten av ugnen i ca 12-15 min.

4

Fetaoströra: Smula fetaost i en bunke och blanda ner kesella, pressad vitlök, hackad basilika, honung och vatten. Smaka av med salt och peppar.

5

Servera laxen med broccolin och fetaoströran.

Näringsvärde: 721 kcal, 55 g protein, 48 g fett, 14 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir