Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fetaoströra | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 msk | Vatten | |
1,5 dl | Kvarg 10 procent | |
1 st | Basilika - färsk | |
150 g | Fetaost | |
Lax | ||
1 krm | Chiliflakes | |
250 g | Laxfilé Fryst | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
Broccoli | ||
500 g | Broccoli | |
1 st | Bakplåtspapper | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Chiliflakes | |
1 msk | Olivolja |
Broccoli och lax: Sätt ugnen på 200 grader.
Skär broccolin i buketter. Skala och skär broccolistammen i bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, chiliflakes och salt. Rosta i mitten av ugnen i 5 min.
Lax: Krydda tinade laxfiléer med salt, peppar och chiliflakes. Ta ut plåten med broccoli efter 5 min och lägg på laxen. Stek allt i mitten av ugnen i ca 12-15 min.
Fetaoströra: Smula fetaost i en bunke och blanda ner kesella, pressad vitlök, hackad basilika, honung och vatten. Smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med broccolin och fetaoströran.
Näringsvärde: 721 kcal, 55 g protein, 48 g fett, 14 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria