Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Korv | ||
600 g | Falukorv | |
2 st | Rödlök | |
50 g | Riven Ost | |
2 msk | Tomatketchup | |
2 msk | Senap | |
1 st | Äpplen | |
200 g | Körsbärstomater | |
Potatismos | ||
25 g | Smör | |
800 g | Potatis | |
1 tsk | Salt | |
1,5 dl | Mellanmjölk |
Potatismos: Skala och halvera potatisen. Sätt på kokning.
Korv: Skär lök och äpple i tunna skivor, halvera tomaterna.
Dra av skinnet på korven. Lägg korven i en ugnsfast form.
Skär skåror i korven. Fördela senap och ketchup mellan skivorna. Strö på riven ost. Lägg lök, äpple och tomater runt om korven.
Stek i ugnen i ca 20 minuter.
Potatismos: Häll av vattnet och tillsätt smör, mjölk och salt. Mosa allt till den konsistens du önskar, tillsätt mer mjölk och smör om potatisen känns torr.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Riven Ost Texmex 29% 150g Arla
1 Äpple Sverige "Aroma" Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt