Gå vidare till huvudinnehåll
Ultimata köttfärssåsen
Mari Bergman

Ultimata köttfärssåsen

30 minEnkelt
298,80 kr
4 portioner 40,51 kr per portion
Å ena sidan barnvänlig, snabbfixad och enkel. Å andra sidan smakrik och omsorgsfullt tillagad. Den här rätten kallar vi ultimat av en anledning – passa på att göra ett riktigt storkok.

Köttfärssås
1 mskBalsamvinäger
2 mskOlivolja
0,5 tskTorkad oregano
1 stGul lök
3 mskTomatpuré
0,5 tskBasilika - torkad
0,5 mskJapansk soja
500 gNötfärs
1 mskGrönsaksbuljong Eko
2 krmStrösocker
390 gKrossade Tomater
1 krmSvartpeppar Malen
4 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
Tillbehör
1 stBasilika - färsk
100 gParmesanost
500 gSpaghetti
Instruktioner
1

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta. Fräs löken mjuk tillsammans med torkad basilika och oregano.

2

Tillsätt färsen och bryn tills den är genomstekt. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning cirka 30 sekunder.

3

Tillsätt krossade tomater och lika mycket vatten, buljong, socker och soja. Låt köttfärssåsen puttra cirka 20 minuter. Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar.

4

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

5

Skölj och finhacka basilika och blanda ner i såsen. Dra några drag med pepparkvarnen och strö över flingsalt.

6

Servera med nykokt pasta och toppa med nyriven parmesanost.

Bild:

Linnea Swärd. AD: Sanna Livijn Wexell