Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttfärssås | ||
1 msk | Balsamvinäger | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Torkad oregano | |
1 st | Gul lök | |
3 msk | Tomatpuré | |
0,5 tsk | Basilika - torkad | |
0,5 msk | Japansk soja | |
500 g | Nötfärs | |
1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
2 krm | Strösocker | |
390 g | Krossade Tomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
1 st | Basilika - färsk | |
100 g | Parmesanost | |
500 g | Spaghetti |
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta. Fräs löken mjuk tillsammans med torkad basilika och oregano.
Tillsätt färsen och bryn tills den är genomstekt. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning cirka 30 sekunder.
Tillsätt krossade tomater och lika mycket vatten, buljong, socker och soja. Låt köttfärssåsen puttra cirka 20 minuter. Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och finhacka basilika och blanda ner i såsen. Dra några drag med pepparkvarnen och strö över flingsalt.
Servera med nykokt pasta och toppa med nyriven parmesanost.
Bild:
Linnea Swärd. AD: Sanna Livijn Wexell
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt