Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
150 g | Raw slaw | |
1 msk | Balsamvinäger | |
65 g | Salladsmix | |
Lasagne | ||
1,5 tsk | Basilika - torkad | |
300 g | Sojafärs | |
1 tsk | Chiliflakes | |
1 dl | Röda Linser Torkade | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Gul lök | |
1,5 msk | Balsamvinäger | |
3 msk | Tomatpuré | |
4 dl | Vatten | |
1 st | Grönsaksbuljong, (2 msk) | |
0,5 tsk | Salt | |
250 g | Lasagneplattor | |
1 msk | Olivolja | |
390 g | Krossade Tomater | |
65 g | Spenat Blad | |
1 tsk | Torkad oregano | |
Bechamelsås | ||
500 g | Havrebaserad matlagning | |
75 g | Mjölkfritt pålägg/matlagning | |
2 krm | Salt | |
0,5 krm | Vitpeppar Malen | |
Topping | ||
75 g | Mjölkfritt pålägg/matlagning |
Värm ugnen till 200 grader.
Lasagne: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök mjuk utan att de tar färg. Tillsätt basilika, oregano, chiliflakes och sojafärs och fräs ytterligare i ca 2-3 min tills färsen tinar.
Tillsätt röda linser, tomatpuré, balsamvinäger, krossade tomater, vatten, grönsaksbuljong, salt och peppar. Låt såsen puttra i ca 10 min. Rör om då och då.
Bechamelsås: Vispa samman havregrädde, riven ost, salt och peppar i en kastrull. Låt såsen sjuda i ca 2-3 min.
Varva bechamelsås, lasagneplattor, färssås och spenat i två lager. Avsluta med ett lager lasagneplattor och bechamelsås. Toppa med resterande ost och sätt in i ugnen ca 30 min.
Sallad: Blanda salladen med raw slaw. Ringla över lite vinäger.
Servera lasagnen med sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 866 kcal, 32 g protein, 36 g fett, 96 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Balsamvinäger Extra Lagrad Zeta
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Formbar Färs Fryst 850g Anamma
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria