Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ostsås | ||
2 msk | Smör | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
0,75 dl | Vetemjöl | |
9 dl | Standardmjölk | |
1 tsk | Flingsalt | |
2 dl | Riven Gratängost | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 dl | Vatten | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
6 dl | Krossade Tomater | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 st | Gul lök | |
400 g | Vegetarisk Färs | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
500 g | Lasagneplattor |
Finhacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Häll i färsen och fräs i några minuter. Tillsätt tomatpuré. Slå på lite vatten. Häll på krossade tomater och smula i buljong. Krydda och koka 15 minuter.
Ostsås: Smält smöret, rör i mjöl och späd med lite mjölk i taget samtidigt som du vispar. Låt småkoka i 5 minuter under omrörning. Krydda. Rör i osten.
Varva färssås med ostsås och lasagneplattor. Börja med färssås och sluta med ostsås. Strö över lite riven ost. Gratinera i ca 20 minuter 250 grader.
Näringsvärde: 804 kcal. 41 g protein, 35 g fett, 77 g kolhydrater.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria