Gå vidare till huvudinnehåll
Vegetarisk nyårsmeny
Mari Bergman

Vegetarisk nyårsmeny

3 tEnkelt
998,50 kr
4 portioner 123,63 kr per portion
Klicka hem vår vegetariska färdigplanerada nyårsmiddag och njut av rätter som krämig jordärtskockssoppa, blomkål på två sorters vis och en fantastisk vegansk dessert. Meny: Förrätt: Jordärtskockssoppa med hasselnötscrunch och tångpärlor. Varmrätt: Två sorters blomkål med pankopanerad halloumi och grönkålschips. Dessert: Peach Melba med kokosgrädde, vegansk maräng och kanderade pistagenötter. Se alla tillhörande recept här

Frukt och grönt
800 gBlomkål Färsk, (2 st)
1 stBasilika - färsk
1 mskKrasse
50 gGrönkål
2 stCitron - Eko
1 stMynta - färsk
125 gHallon Färska
2 stSchalottenlök
600 gJordärtskocka
1 stPersilja - färsk
1 stGranatäpple
Övrigt
500 gHallonsorbet
0,5 tskVaniljsocker
40 gPistagenötter
380 gKikärtor Kokta
2 dlPanko
400 gKokosgrädde
1 tskSirap Agave
1,5 dlStrösocker
4 tskTångpärlor Citron
500 gMangosorbet
200 gPersika Konserverad
25 gHasselnötter
Kryddor och smaksättare
1 krmFlingsalt
2 mskGrönsaksbuljong Eko
1 dlRapsolja
1 dlOlivolja
0,5 tskChiliflakes
1 krmSvartpeppar
1,5 mskJapansk soja
75 gSmör
1 krmSalt
2 dlVitt vin
Ost och mejeri
1 stÄgg
3 dlVispgrädde
500 gHalloumi
1,5 mskCreme Fraiche Naturell

Bild:

Wikoria Rudolfsson