Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vitlökssmör | ||
2 msk | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Worcestersås | |
75 g | Smör | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Rapsolja | |
1 msk | Smör | |
1 kg | Potatis Fast | |
2 krm | Salt | |
700 g | Oxfilé Hel | |
2 krm | Svartpeppar Malen |
Putsa oxfilén ren från hinnor och senor. Bryn den runtom i en stekpanna. Salta och peppra väl.
Skala och skiva potatisen tunt, i matberedaren går det snabbt och lätt att skiva. Skölj potatisen väl i rinnande vatten. Häll av vattnet och torka potatisen med en handduk.
Stek potatisen med matolja i en het panna tills den har fin färg. Stek i flera mindre omgångar, salta och peppra potatisen väl. Lägg den stekta potatisen i en ugnsfast form.
Värm ugnen till 150 grader. Sätt en stektermometer i mitten på oxfilén och lägg den ovanpå potatisen på formen och ställ in i ugnen. Stek köttet till önskad innertemperatur (ca 60 grader för mediumstekt kött).
Blanda ingredienserna till vitlökssmöret för hand eller i en matberedare med knivinsatsen.
Ta ut formen och låt oxfilén vila ca fem minuter innan den skivas. Höj ugnsvärmen till max. Skiva köttet och lägg tillbaka ovanpå potatisen. Fördela vitlökssmöret över köttet och ställ tillbaka formen i ugnen. Låt stå tills vitlökssmöret nästan smält helt.
Servera genast. Gärna med en sallad och ugnsbakade tomater.
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt