Skip to main content
Lammfärskebab med mynta och kanel
Hemmakock

Lammfärskebab med mynta och kanel

30 minEasy
285,55 kr
2 portions 54,94 kr per portion
Det doftar kryddor från Mellanöstern i hela köket när du lagar den här rätten

Tomatsallad med rödlök
1 pc.Rödlök
1 tspHonung
20 gPersilja
1 tbspOlivolja
100 gKvisttomater
0,5 tbspÄppelcidervinäger
Lamm
0,5 dlKrossade Tomater
250 gLammfärs
1 pc.Vitlök
0,5 pc.Gul lök
1 tspKanel Malen
25 gBladpersilja - färsk
0,5 tspKryddpeppar Malen
0,5 pc.Mynta - färsk
Tsatsiki med gurka
2 tbspGrekisk Yoghurt
1 pc.Gurka
Instructions
1

Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda med färs och krossade tomater. Blanda med övriga ingredienser 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

2

Fukta händerna och forma smeten till decimeterlånga rullar. Stek dem på medelvärme tills de fått färg runt om och är genomstekta.

3

Servera med tzatziki, tomatsallad och ev, fullcornscouccous.

Tomatsallad med Rödlök Skär 4 tomater i klyftor och skär bitarna i kvartar. Skala och finhacka 1 liten rödlök. Skala och finhacka 1 liten rödlök. Vispa ihop 1 msk olivolja, 1/2 msk äppelcidervinäger, 1 tsk honung, 1 krm salt och 1 msk finhackad persilja. Strö löken över tomaterna och ringla dressingen över salladen.

Tzatziki med gurka Gröp bort innanmätet på 1/2 gurka. Grovriv gurkan eller skär den i önskad form. Blanda med 2 msk grekisk yoghurt, 1 krm äppelcidervinäger, 1 krm olivolja. 1 krm salt och 1/2 krm svartpeppar.

Handfast- minus: Lägg upp en handflata lammfärs-kebab och servera med två knytnävar tomatsallad och en knytnäve tsatsiki.

Handfast: Lägg upp en handflata lammfärst-kebab, en knytnäve tomatsallad, en knytnäve tomatsallad, en knytnäve tsatsiki och en knytnäve fullkornsbulgur.