Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
150 g | Haricot Verts Färsk | |
250 g | Sparris Färsk | |
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
1 krm | Salt | |
700 g | Färskpotatis | |
0,5 tbsp | Vit balsamvinäger | |
Laxbiffar | ||
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Ägg | |
1 pc. | Lime | |
1 tsp | Salt | |
500 g | Färsk laxfilé | |
2 krm | Chiliflakes | |
0,5 tbsp | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk |
Tillbehör: Skölj potatisen och dela på mitten. Koka i saltat vatten ca 15 min.
Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den i 3 delar. Skölj haricots vertsen och skär bort ändarna. Tillsätt grönsakerna till potatisen och låt koka med den sista minuten. Sila av vattnet och låt svalna något. Skölj och finhacka gräslöken.
Laxbiffar: Skär laxen i mindre bitar och skala vitlöken. Riv limeskal från 1 lime och pressa ur saften från ½ lime. Mixa samman alla ingredienser till laxbiffarna i en matberedare till en färs. Forma 8 st laxbiffar.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna ca 3-4 min på båda sidor på medelhög värme.
Tillbehör: Blanda potatis, sparris och haricots verts med gräslök, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och lägg upp på ett fat. Toppa med laxbiffarna och servera.
Näringsvärde: 536 kcal. 31 g protein, 30 g fett, 34 g kolhydrater.
Photo:
Emelie Otterbeck
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria