Skip to main content
Laxburgare med mangodressing och klyftpotatis
Mari Bergman

Laxburgare med mangodressing och klyftpotatis

45 minEasy
606,45 kr
4 portions 70,73 kr per portion
Hemgjorda laxburgare som är superenkla att göra. Burgarna smaksätts med vitlök, chili, ingefära och syrlig lime. Till serveras dressing och klassisk klyftpotatis.

Tillbehör
800 gPotatis Fast
2 pc.Kvisttomater
0,5 pc.Isbergssallat
324 gHamburgerbröd
1 pc.Rödlök
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
2 tbspOlivolja
Laxburgare
2 krmSvartpeppar Malen
1 tbspSmör
1 cloveVitlök Vanlig
0,75 pc.Lime
1 pc.Ägg
0,5 tspIngefära Malen
1,5 krmChilipulver
1 tspSalt
500 gLaxfilé
1 tbspOlivolja
Dressing
0,5 tspSambal Oelek
100 gMango Chutney
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
2 dlYoghurt för Matlagning
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tillbehör: Tvätta och klyfta potatisen. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 35-40 min.

3

Laxburgare: Lägg de tinade laxfiléerna i en matberedare tillsammans med skalad vitlök, ingefära, chilipulver, salt, peppar, ägg, och limesaft. Mixa till en smet.

4

Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek 4 burgare. Smeten är ganska lös så det lättaste är att klicka i färsen i pannan med hjälp av en sked. Stek burgarna gyllenbruna på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt dem bli helt genomstekta.

5

Dressing: Blanda yoghurt med 3 msk mango chutney och sambal oelek. Smaka av med lite salt och peppar.

6

Tillbehör: Skölj tomaterna och salladen. Skala rödlöken. Skär tomat och rödlök i tunna skivor och dra loss salladsblad och lägg på ett fat.

7

Låt var och en plocka ihop sin egen burgare och servera med klyftpotatis.

Photo:

Linnea Swärd