Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
2 pc. | Kvisttomater | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
324 g | Hamburgerbröd | |
1 pc. | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
Laxburgare | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Smör | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,75 pc. | Lime | |
1 pc. | Ägg | |
0,5 tsp | Ingefära Malen | |
1,5 krm | Chilipulver | |
1 tsp | Salt | |
500 g | Laxfilé | |
1 tbsp | Olivolja | |
Dressing | ||
0,5 tsp | Sambal Oelek | |
100 g | Mango Chutney | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Tvätta och klyfta potatisen. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 35-40 min.
Laxburgare: Lägg de tinade laxfiléerna i en matberedare tillsammans med skalad vitlök, ingefära, chilipulver, salt, peppar, ägg, och limesaft. Mixa till en smet.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek 4 burgare. Smeten är ganska lös så det lättaste är att klicka i färsen i pannan med hjälp av en sked. Stek burgarna gyllenbruna på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt dem bli helt genomstekta.
Dressing: Blanda yoghurt med 3 msk mango chutney och sambal oelek. Smaka av med lite salt och peppar.
Tillbehör: Skölj tomaterna och salladen. Skala rödlöken. Skär tomat och rödlök i tunna skivor och dra loss salladsblad och lägg på ett fat.
Låt var och en plocka ihop sin egen burgare och servera med klyftpotatis.
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt