Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fläskytterfilé | ||
1 pc. | Aluminiumfolie | |
1 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Smör | |
Tillbehör | ||
3 dl | Bulgur | |
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
35 g | Färsk bladspenat | |
Vinägrett | ||
120 g | Bacon Skivat | |
0,5 dl | Olivolja, Extra Virgin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
2 tbsp | Balsamvinäger | |
2 tbsp | Kapris | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 175 grader. Putsa filén från hinnor. Salta och peppra ordentligt runt om. Grilla eller bryn köttet hastigt i lite smör och olja så den får vacker färg.
Lägg köttet i en form och låt steka klart i ugnen till en innertemperatur av 67 grader. Tag ut köttet och låt det vila inlindat i folie.
Tillbehör: Koka bulgur, couscous eller quinoa enligt anvisningar på förpackningen. Koka gärna med lite buljong för godare smak.
Vinägrett: Tärna baconet fint och bryn det utan fett i en panna tills det blir krispigt. Låt det rinna av på hushållspapper.
Vispa ihop olja, balsamvinäger och honung. Rör i bacon och kapris. Smaka av med lite salt och peppar.
Lägg ditt kokade gryn på ett fat och blanda med sköljd spenat. Skiva köttet tunt. Lägg upp på fatet och skeda vinägretten över köttet.
Näringsvärde: 718 kcal, 53 g protein, 35 g fett, 45 g kolhydrater
Photo:
Andreas Engvall
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta