Skip to main content
Kycklingspett med ananas och sweet chiliyoghurt
Mia Troberg

Kycklingspett med ananas och sweet chiliyoghurt

45 minEasy
235,15 kr
4 portions 25,40 kr per portion
Grillspett med grönsaker och kyckling som passar perfekt en solig sommardag. Om dagen inte bjuder på grillväder går det lika bra att steka kycklingspetten i ugn.

Sweet chiliyoghurt
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1,5 krmChiliflakes
0,75 tbspHonung Flytande
1,5 tbspTomatpuré
1 krmSalt
Spett
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Orange Paprika
1 pc.Ananas Färsk
1 krmSalt
1 tbspOlivolja
1 pc.Röd Paprika
1 pc.Rödlök
600 gKycklingfile Fryst
Tillbehör
3 dlBulgur
Instructions
1

Spett: Tina kycklingen. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar. Skala och skär ananas i lika stora bitar. Skölj och skär paprika i bitar och skala och skär löken i fyra delar. Plocka loss varje lager i löken.

2

Varva kyckling, ananas och paprika med en lökskiva mellan varje bit. Gnid in spetten i lite olivolja och salta och peppra efter smak. Grilla tills kycklingköttet är genomstekt, några minuter på varje sida. Om du inte vill grilla så kan du steka spetten i ugnen på 200 grader ca 15 min.

3

Tillbehör: Koka bulgur enligt anvisning på paketet.

4

Sweet chiliyoghurt: Blanda ihop yoghurt med tomatpuré, honung, chiliflakes och smaka av med salt.

Servera spetten med sweet chiliyoghurt och bulgur.

Photo:

Linnea Swärd