Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sweet chiliyoghurt | ||
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1,5 krm | Chiliflakes | |
0,75 tbsp | Honung Flytande | |
1,5 tbsp | Tomatpuré | |
1 krm | Salt | |
Spett | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Orange Paprika | |
1 pc. | Ananas Färsk | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Röd Paprika | |
1 pc. | Rödlök | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
Tillbehör | ||
3 dl | Bulgur |
Spett: Tina kycklingen. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar. Skala och skär ananas i lika stora bitar. Skölj och skär paprika i bitar och skala och skär löken i fyra delar. Plocka loss varje lager i löken.
Varva kyckling, ananas och paprika med en lökskiva mellan varje bit. Gnid in spetten i lite olivolja och salta och peppra efter smak. Grilla tills kycklingköttet är genomstekt, några minuter på varje sida. Om du inte vill grilla så kan du steka spetten i ugnen på 200 grader ca 15 min.
Tillbehör: Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
Sweet chiliyoghurt: Blanda ihop yoghurt med tomatpuré, honung, chiliflakes och smaka av med salt.
Servera spetten med sweet chiliyoghurt och bulgur.
Photo:
Linnea Swärd
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria