Skip to main content
Gazpacho med baconchips och grissini
Mari Bergman

Gazpacho med baconchips och grissini

20 minEasy
268,31 kr
4 portions 34,01 kr per portion
En riktigt fräsch och uppfriskande gazpacho med äpple och mynta. Perfekt att svalka sig med i värmen. Passar även perfekt som en förrätt på buffébordet. <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(Tastelines matkasse v22 2016)</a>

Tillbehör
200 gGrissini
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 pc.Bakplåtspapper
280 gBacon Skivat
Gazpacho
2 pc.Röd Paprika
2 tbspOlivolja
2 cmChilipeppar Röd
0,5 pc.Gurka
0,5 pc.Mynta - färsk
2 pc.Äpple Golden Delicius
1 tbspVitvinsvinäger
5 pc.Kvisttomater
2 cloveVitlök Vanlig
1 tspSalt
2 krmSvartpeppar Malen
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tillbehör: Lägg ut baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 10-15 min eller tills skinkan är torr och knaprig.

3

Gazpacho: Skölj paprika, äpple, gurka, tomater, chilipeppar och mynta. Skala vitlöken. Skala äpplet, ta bort kärnhuset och skär i mindre bitar. Skär paprika, gurka och tomat i mindre bitar. Mixa samman alla ingredienser till gazpachon i en blender eller matberedare till en slät soppa.

Servera gazpachon med en klick creme fraiche samt baconchips och grissini vid sidan om.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 633 kcal, 17 g protein, 43 g fett, 45 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell