Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Gräslök - färsk | |
3 dl | Vispgrädde | |
3 pc. | Gelatinblad | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
230 g | Matjessill | |
1 krm | Vitpeppar | |
1 pc. | Dill - färsk | |
50 g | Smör |
Finhacka matjessillen och låt mellanlanda på ett hushållspapper. Fortsätt finhacka dill och gräslök.
Blötlägg gelantinet i kallt vatten.
Smält smöret och slå i grädden. Låt koka upp. Ta från plattan och låt svalna en aning.
Klä under tiden botten på en springform med smör/bakplåtspapper som får vänta i kylen tills den är dags att användas.
Krama ur gelantinbladen när de mjuknat och rör ner i grädden ett och ett. Rör tills de har smält. Tillsätt creme fraiche och vispa helt slätt. Rör ner matjessill, dill och gräslök. Fördela röran i den nu kylda springformen och ställ kallt i 3-4 timmar.
Använd en kniv att lätta tårtan med innan springformen lossas. Förflytta till lämpligt fat och klipp bort smörpappret. Garnera med några kvistar grönt eller varför inte några körsbärstomater.