Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
650 g | Kalvfilé | |
4 tbsp | Smör | |
1 tsp | Salt | |
2 krm | Svartpeppar | |
Choronsås | ||
2 tbsp | Tomatpuré | |
3 pc. | Ägg | |
8 pc. | Vitpeppar Hel | |
1 tbsp | Dragon - torkad | |
1 pc. | Schalottenlök | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
300 g | Smör | |
0,5 dl | Rödvinsvinäger | |
Servering | ||
600 g | Potatis | |
Garnering | ||
2 pc. | Hummer | |
8 pc. | Vit sparris |
• Skala och hacka schalottenlöken till choronsåsen. Koka ihop lök, vinäger, peppar och persiljestjälkar tills hälften återstår. Sila av. • Smält smöret på svag värme i en kastrull. Dra åt sidan. • Dela äggen och separera gulor från vitor. Lägg äggulorna i en skål, tillsätt vinägerreduktionen och ställ skålen i ett vattenbad. Låt sjuda. Vispa hela tiden tills äggblandningen blir luftig och fingervarm. • Droppa ner det skirade fingervarma smöret, dock ej den vita bottensatsen, i en tunn stråle under kraftig vispning. Tillsätt tomatpuré, hackad persilja och dragon och smaka av med salt och peppar. • Salta och peppra köttet. Stek skivorna på båda sidor i smör på medelvärme, cirka 2 minuter på varje sida. De ska vara lätt rosa inuti. • Ringla ut såsen i form av bokstaven O på tallriken. Placera två köttbitar i mitten och lägg på två kokta sparrisar som en romersk tvåa. Garnera med en hummerklo och en kvist kryddgrönt. • Servera med stekt potatis.
”Maten, drycken och konsten att kombinera” är skriven av Per Morberg och ges ut av Bonnier Fakta. Boken är fotograferad av Martin Löf.
Photo:
Martin Löf
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko