Skip to main content
Smarriga Spindlar
Mathem

Smarriga Spindlar

30 minEasy
198,01 kr
4 portions 13,10 kr per portion
Roliga spindlar som passar perfekt till halloween! Använd t.ex godissnören som ben till spindlarna och non stop eller liknande till ögon.

Dekoration
1 pc.Tandpetare
1 dlChokladströssel
25 gMörk chokladkaka
6 dlHavregryn
200 gSmör
2 dlStrösocker
2 tspVaniljsocker
4 tbspStarkt kaffe
3 tbspKakao
Instructions
1

Spindelkropp: Blanda smör, strösocker, havregryn, vaniljsocker och kakao i en skål. Tillsätt eventuellt kallt kaffe och blanda ihop till en smet.

2

Forma smeten till bollar, cirka 3-4 centimeter i diameter. Rulla chokladbollarna i strössel och låt dem stelna i kylskåp några minuter.

3

Spindelben: Klipp jordgubbssnörena i 4-5 cm långa bitar.

4

Ögon: Smält chokladen i ett vattenbad. Måla pupiller på godisknapparna med den smälta chokladen. Ta gärna hjälp av en tandpetare, grillpinne eller en liten pensel.

5

Ta ut chokladbollarna ur kylskåpet. Gör små hål där benen ska sitta med hjälp av en tandpetare eller grillpinne.

6

Trä in de avklippta jordgubbssnörerna i hålen så att spindeln får ben. Pensla smält choklad på baksidan av ögonen och fäst dem på spindlarna.

7

Låt spindlarna stelna i kylskåpet. Ta ut spindlarna ur kylskåpet en stund före servering så att de hinner bli mjuka och rumstempererad.

Det kan vara lite klurigt att få spindelbenen att sitta på plats. Doppa i så fall ena änden av snörena i den smälta chokladen innan du fäster benen i hålet.