Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kyckling- och sötpotatissallad | ||
0,5 pc. | Gurka | |
3 krm | Salt | |
2 dl | Bulgur | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Isbergssallat | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
75 g | Fetaost | |
500 g | Sötpotatis | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
630 g | Kyckling Minutfilé | |
Dressing | ||
2 krm | Flingsalt | |
3 tbsp | Olivolja | |
30 g | Persilja - färsk | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling- och sötpotatissallad: Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv vitlök och ingefära.
Blanda samman sötpotatis, vitlök, ingefära, salt, peppar och olja i en ugnsfast form och rosta i ugn i ca 25 min.
Koka gryn enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och skär salladen i grova bitar och skölj och skiva gurkan.
Dressing: Mixa samman olja, balsamvinäger, persilja och salt med hjälp av en stavmixer.
Kyckling- och sötpotatissallad: Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingfiléerna på medelhög värme i ca 3-4 min på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan eller sätt in i ugnen i ca 10-15 min.
Blanda det kokta grynet med sallad, gurka och hälften av dressingen och lägg upp på ett fat. Toppa med skivad kyckling, fetaost och resten av dressingen.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 775 kcal. 46 g protein, 37 g fett, 63 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt