Skip to main content
Kyckling- och sötpotatissallad med fetaost
Mari Bergman

Kyckling- och sötpotatissallad med fetaost

40 minEasy
379,15 kr
4 portions 34,91 kr per portion
En fräsch och mättande sallad med bulgur, mör kycklingfilé och ugnsgrillad sötpotatis med smak från ingefära och vitlök. Salladen serveras med en härlig persiljedressing. Tips, tina gärna kycklingen i kylen över natten.

Kyckling- och sötpotatissallad
0,5 pc.Gurka
3 krmSalt
2 dlBulgur
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Isbergssallat
2 tbspOlivolja
1 tbspFärsk ingefära
75 gFetaost
500 gSötpotatis
1 cloveVitlök Vanlig
630 gKyckling Minutfilé
Dressing
2 krmFlingsalt
3 tbspOlivolja
30 gPersilja - färsk
1 tbspVit balsamvinäger
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kyckling- och sötpotatissallad: Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv vitlök och ingefära.

3

Blanda samman sötpotatis, vitlök, ingefära, salt, peppar och olja i en ugnsfast form och rosta i ugn i ca 25 min.

4

Koka gryn enligt anvisning på förpackningen.

5

Skölj och skär salladen i grova bitar och skölj och skiva gurkan.

6

Dressing: Mixa samman olja, balsamvinäger, persilja och salt med hjälp av en stavmixer.

7

Kyckling- och sötpotatissallad: Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingfiléerna på medelhög värme i ca 3-4 min på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan eller sätt in i ugnen i ca 10-15 min.

8

Blanda det kokta grynet med sallad, gurka och hälften av dressingen och lägg upp på ett fat. Toppa med skivad kyckling, fetaost och resten av dressingen.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com

Näringsvärde: 775 kcal. 46 g protein, 37 g fett, 63 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell