Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Gurka | |
0,5 pc. | Romansallat | |
1 tbsp | Vinäger | |
0,5 pc. | Citron | |
1 pc. | Vanliga Tomater | |
2 tbsp | Olivolja | |
800 g | Potatis Fast | |
Morotstzatziki | ||
200 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Salt | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
200 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Citron | |
Fisk | ||
600 g | Torskfilé | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Ägg | |
1 dl | Ströbröd | |
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Vetemjöl | |
1 tbsp | Smör |
Sätt ugnen på 100 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.
Tzatziki: Skala och riv morötterna och blanda med yoghurten. Pressa i vitlöken och smaka av med citronsaft samt salt och peppar.
Panerad fisk: Knäck ägget i en djup tallrik och vispa ihop med en gaffel. Blanda ströbröd, mjöl, salt och peppar i en annan djup tallrik. Skär fisken i portionsbitar. Vänd fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek fiskbitarna på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att de håller värmen.
Tillbehör: Skölj och skär sallad, tomat och gurka i bitar. Ringla över olivolja och vinäger.
Näringsvärde per portion: 559 kcal, 36 g protein, 18 g fett, 60 g kolhydrater.
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's