Skip to main content
Yakitori med gurknudlar och ris

Yakitori med gurknudlar och ris

45 minEasy
406,75 kr
4 portions 66,25 kr per portion
Japanska kycklingspett som även går bra att grilla. Gurknudlarna blir förhoppningsvis ett både uppskattat och fräscht inslag vid middagsbordet!

1 dlStrösocker
600 gKycklinglår
1 pc.Gurka
1 tspSalt
1,5 dlJapansk soja
12 pc.Grillpinnar
0,25 pc.Hönsbuljong
2 tspMajsstärkelse
1,5 dlVatten
2 tspSesamfrö
3 dlRis
Instructions
1

Gör såsen: Blanda buljong + vatten, sojasås och socker i en kastrull. Koka sakta i 30 minuter.

2

Blanda ut maizenan med 3 msk vatten och red av såsen under omrörning. Sila och ställ åt sidan.

3

Anpassa spetten så att de får plats i stekpannan.

4

Bena ur och ta bort skinnet på kycklingen. Skär kycklingen i strimlor och trä på spetten.

5

Hyvla gurkan på mandolin eller med en osthyvel på längden. Lägg skivorna på hög och skär tunna nudlar. Blanda med salt och ställ åt sidan.

6

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

7

Värm upp en stekpanna på medelvärme och stek kycklingspetten färdiga i lite rapsolja.

8

Pensla spetten med sås och stek ytterligare 10–15 sekunder på varje sida.

9

Strö över sesamfrön och servera spetten med gurknudlar, ris och resterande sås vid sidan av.

Receptet kommer ur boken "Mitt barn äter allt" och är skriven av Niklas Ekstedt och Christian Daun. Boken ges ut av Ordfront förlag och är fotograferad av Ulrika Pousette.

Photo:

Ulrika Pousette