Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Renskav | ||
1 tsp | Sambal Oelek | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Gul lök | |
480 g | Renskav | |
2 tsp | Kinesisk soja | |
1 tbsp | Smör | |
0,5 pc. | Purjolök | |
0,5 tsp | Salt | |
Vitlökssås | ||
1 clove | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
2 krm | Salt | |
Övrigt | ||
250 g | Mjukt tunnbröd | |
Sallad | ||
70 g | Ruccolasallat | |
1 pc. | Rödlök | |
0,5 pc. | Gurka | |
200 g | Vanliga Tomater |
Renskav: Skala och finhacka den gula löken. Skölj och strimla purjolöken.
Hetta upp en stekpanna med lite olja eller smör. Stek löken tillsammans med renskavet. Köttet delas enklast i mindre bitar med hjälp av en träslev eller gaffel direkt i pannan. Krydda med soja, sambal och smaka av med salt och peppar när köttet har fått fin färg.
Vitlökssås: Blanda yoghurten med pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.
Sallad: Skölj tomat, gurka och ruccola. Skiva tomaterna och gurkan. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg upp allting på ett fat.
Värm tunnbröden någon minut i ugnen på 100 grader om du vill och fyll dem sedan med renskav, vitlökssås och sallad.
Näringsvärde: 487 KCAL 32g Protein 19g Fett 43g Kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt