Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
3 dl | Vetemjöl | |
5 pc. | Svenska Äpplen | |
1 tsp | Kanel | |
1 dl | Strösocker | |
100 g | Smör | |
Vaniljsås | ||
2,5 dl | Vaniljsås |
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vetemjöl och strösocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.
Tärna eller skiva äpplen. Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter.
Lägg i äpple, strö över kanel och sockra lite lätt. Fördela sedan smuldegen över äppelbitarna och grädda i cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg.
Variration:
Toppa med pajströssel:
Pajströssel: 4 msk sultanrussin 0,5 dl kokosflingor 0,5 dl hackade nötter t ex mandel/hasselnöt/valnöt 2 msk farinsocker 2 tsk kanel
Rör ihop och strö över pajen innan gräddning.
1 Äpple Sverige "Aroma" Klass1