Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Limpa + Potatis | ||
2 tbsp | Kinesisk soja | |
1 pc. | Gul lök | |
500 g | Nötfärs | |
2 krm | Svartpeppar | |
3 tbsp | Ströbröd | |
900 g | Potatis | |
2 dl | Standardmjölk | |
Lingen | ||
3 tbsp | Ströbröd | |
200 g | Lingon | |
0,5 dl | Strösocker | |
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Köttbuljong | |
1 tsp | Kinesisk soja | |
2 tbsp | Vetemjöl | |
2 dl | Vatten | |
500 g | Morötter | |
0,5 dl | Vispgrädde |
Sätt ugnen på 225 grader.
Vill du skala potatisen innan du kokar den, börja med att skala ca 900 g potatis. Annars fortsätt med punkt
Koka potatisen.
Rör samman 200 g lingon och 1/2 dl socker tills sockret löst sig. Häll upp i en skål.
Skala och skär 500 g morötter i bitar. Koka dem lagom mjuka i lättsaltat vatten.
Lyft över den färdiga köttfärslimpan på ett fat och täck med folie. Häll av skyn från köttfärslimpan genom en sil ner i en kastrull. Ju mer sky, desto godare sås. Tillsätt % dl vispgrädde, 2 dl vatten, % tärning köttbuljong och 1 tsk kinesisk soja. Rör ut 2 msk vetemjöl några matskedar kallt vatten i ett glas och vispa ner i såsen under omrörning. Låt koka några minuter.
Servera köttfärslimpan med kokt potatis, brunsås, morötter och rårörda lingon.
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria