Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
400 g | Ostronskivling | |
80 g | Färsk bladspenat | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
75 g | Smör | |
400 g | Körsbärskvisttomater | |
4 dl | Polenta | |
1 pc. | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 dl | Parmesanost |
Lägg tomaterna på en plåt. Häll på lite olja och ställ in i ugnen. Sätt ugnen på 225 grader. Ugnsstek i ca 25 minuter tills tomaterna fått fin färg.
Rensa svampen och riv eller skär den i mindre bitar. Stek svampen i en stekpanna utan fett på hög värme i ca 5 minuter. Tillsätt lite olja, sänk värmen och stek ytterligare 10 minuter tills svampen är karamelliserad.
Skala och finhacka vitlöken, blanda den med svampen i stekpannan och låt steka med i 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
Koka polentan enligt anvisningar på förpackningen och låt den sjuda tills den är krämig, ca 7 minuter. Rör om då och då. Rör ned smöret och hälften av osten. Krydda med salt och peppar.
Rör ned spenatbladen och skalet från en citron i svampblandningen precis före servering.
Servera polentan med svampblandningen, resten av osten och tomaterna.
Receptet kommer ur boken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergkvist. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotad av Lennart Weibull.
Photo:
Lennart Weibull
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt