Skip to main content
Leilas Filmjölkslimpa
Kokbok

Leilas Filmjölkslimpa

1 hEasy
336,60 kr
1 portion 113,83 kr per portion
Går att variera ganska friskt. Ibland blir det med nötter i som mandel, valnötter eller pekannötter. Andra gånger blir det med rårörda lingon eller torkad frukt. Enklare och godare bröd får man leta efter. Ca 10-12 bitar.

1,5 tspBikarbonat
1 dlLinfrön Krossade
1,5 tspSalt
1,5 tspBakpulver
1 dlSirap Mörk
1 dlVetekross
2 tspBrödkrydda
3 dlVetemjöl
3 tbspHavregryn
1 dlHasselnötter
1 dlRussin
1 dlSolroskärnor Naturella
1 dlAprikoser Torkade
4,5 dlFilmjölk Naturell
1 dlRågkross
2,5 dlRågmjöl
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3

Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.

4

Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5

Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.