Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
1 clove | Citron | |
1 pc. | Rödlök | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Vitkål | |
1 krm | Salt | |
200 g | Vanliga Tomater | |
Dip | ||
75 g | Riven Västerbottensost | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 clove | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Frites | ||
3 pc. | Bakpotatis | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Biffar | ||
500 g | Laxfilé Fryst | |
1 tbsp | Smör | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Salt | |
0,75 pc. | Citron | |
75 g | Riven Västerbottensost | |
1 tbsp | Olivolja | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Persilja - färsk |
Frites: Skala potatisen och skär den i pommesfritesliknade stavar. Lägg potatisstavarna i en ugnsform eller på en plåt och ringla över lite olja. Strö över flingsalt efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills potatisen är fint gyllenbrun.
Biffar: Mixa ihop laxbitarna med ost, vitlök, persilja, citronsaft, salt och peppar i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer och bunke.
Forma 4 stycken stora biffar och stek dem på båda sidor på medelvärme i lite smör och olja tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara på eftervärme.
Dip: Mixa ihop creme fraichen med osten till en slät dip. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Sallad: Skölj och tärna tomaterna och skär kålen i bitar. Skala och finhacka rödlöken. Blanda samman i en skål och smaka av med citronsaft, olivolja, salt och peppar.
Servera laxbiffarna med frites, västerbottensdip och kålsallad.
Näringsvärde: 778 kcal 39 g protein 49 g fett 40 g kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt