Skip to main content
Smörkokt purjolök i senapsvinägrett
Mari Bergman

Smörkokt purjolök i senapsvinägrett

20 minEasy
198,10 kr
4 portions 11,38 kr per portion
Smörkokt purjolök i senapsvinägrett.

Senapsvinägrett
0,5 dlOlivolja
1 pc.Citron - Eko
1 krmSvartpeppar
0,5 pc.Dill - färsk
1 pc.Schalottenlök
1 tbspHonung
1 krmSalt
2 tbspVit balsamvinäger
1 tbspKapris
1 tspSenap Grovkornig
Purjolök
25 gSmör
1 tspSenapsfrö
1 LVatten
2 pc.Purjolök
1 tspSvartpeppar Hel
1 tspSalt
Instructions
1

Purjolök: Dela varje purjolök i tre delar så att varje bit är ca 10-12 cm lång.

2

Lägg lökbitarna i en vid kastrull och tillsätt salt, svartpepparkorn, senapsfrön, smör och vatten. Sjud på medelvärme under lock i ca 10 min.

3

Senapsvinägrett: Skala och finhacka schalottenlök och blanda med olja, balsamvinäger, honung och senap. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft, kapris och finhackad dill. Smaka av med salt och peppar.

4

Sila av vattnet från purjolöken och dela varje purjolöksbit på längden. Lägg upp purjolöken på ett fat och skeda över dressingen.

Photo:

Roland Persson