Skip to main content
Korv Stroganoff
Mathem

Korv Stroganoff

30 minEasy
187,80 kr
4 portions 26,62 kr per portion
Klockan är halv sju och ungarna vill ha middag NU. Då passar den här klassikern med falukorv perfekt. Inga krusiduller, inget krångel, bara väldigt, väldigt gott.

Tillbehör
1 krmSalt
3 dlJasminris
1 tbspSmör
250 gHaricot Verts Färsk
Stroganoff
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
0,5 pc.Gul lök
2 cloveVitlök Vanlig
1 tspTimjan - torkad
400 gFalukorv
200 gVanliga morötter
2,5 dlMatlagningsgrädde
1 tbspOlivolja
3 tbspTomatpuré
Instructions
1

Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp lite lättsaltat vatten i en kastrull till bönorna.

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Ta bort plasten och skär korven i strimlor.

Hetta upp lite olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn lök och morötter tillsammans med timjan. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Tillsätt tomatpuré och grädde.

Smaka av med salt och svartpeppar och låt korvpannan småputtra några minuter.

Förväll haricots verts någon minut i det kokande vattnet. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör. Servera stroganoffen med ris och smörslungade haricots verts.