Skip to main content
Cupcakes med frosting
Mari Bergman

Cupcakes med frosting

1 hMedium
320,72 kr
1 portion 164,12 kr per portion
Finns det något festligare än snittsigt dekorerade cupcakes? Cupcaken har på senare år blivit en modern klassiker i den svenska köket. Till skillnad från muffins toppas cupcakes alltid med en härlig frosting vilket både gör dem extra goda och vackra. Detta recept innehåller tre varianter av cupcakes, citron, choklad och hallon. Allt som behövs för att skapa en rejäl feststämning. Grundreceptet ger totalt ca 30 st cupcakes med 10 st cupcakes/smak.

Frosting till chokladcupcakes
100 gMörk chokladkaka
Grundrecept cupcakes
4 tspBakpulver
8 dlVetemjöl
200 gSmör
2 krmSalt
2 tspVaniljsocker
4 pc.Ägg
3 dlStrösocker
3 dlStandardmjölk
Grundrecept frosting
200 gFärskost Naturell
2 tbspCitron
150 gSmör
8 dlFlorsocker
2 tspVaniljsocker
Citroncupcakes
1 tbspCitronjuice - råpressad
150 gCitron, (1 st)
Frosting till citroncupcakes
150 gCitron, (1 st)
Frosting till halloncupcakes
1 tbspBärpulver
Halloncupcakes
150 gHallon Frysta
Chokladcupcakes
100 gMörk chokladkaka
Instructions
1

Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Bryn smöret.

2

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

3

Rör ner brynt smör och mjölk.

4

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

5

Fördela smeten i 3 bunkar.

6

Tillsätt hallon i den första bunken. Riv i citronskal och pressa i citronsaft i den andra bunken och smält 100 gram choklad i ett vattenbad och tillsätt i den tredje bunken.

7

Häll smeten i muffinsplåtar.

8

Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna.

9

Frosting: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Blanda i färskosten.

10

Fördela i 3 skålar. Tillsätt hallonpulver i den första skålen och riv i citronskal i den andra och smält choklad i ett vattenbad och blanda i den tredje skålen.

11

Spritsa hallonfrosting på hallonmuffins och dekorera med strössel.

12

Spritsa citronfrosting på citronmuffins och dekorera med strössel.

13

Spritsa chokladfrosting på chokladmuffins och strö över lite flingsalt.

Photo:

Sanna Livijn Wexell