Skip to main content
Mockarutor
Anna Wikner

Mockarutor

1 hEasy
186,75 kr
1 portion 87,21 kr per portion
Recept på mockarutor, en klassisk kaka som även kallas kärleksmums och snoddas. Mockarutor har saftig botten och en glasyr som gör att vi gärna tar två bitar. Minst. Receptet ger ca 30 bitar.

Glasyr
0,5 tspSalt
5,5 dlFlorsocker
3 tbspKaffe
3 tbspKakao
100 gSmör
Garnering
1,5 dlRiven kokos
Kakan
1 dlKakao
0,5 tspSalt
1 dlKaffe
5 dlVetemjöl
1 tbspVaniljsocker
1 pc.Bakplåtspapper
5 pc.Ägg
1 dlMellanmjölk
300 gSmör
2,5 tspBakpulver
5 dlStrösocker
Instructions
1

Sätt ugnen på 185 grader och klä en bakplåtspanna ca 30x40cm med bakplåtspapper.

2

Koka kaffet (ca 1,5 dl till kaka + glasyr), låt svalna.

3

Smält smör, tillsätt mjölken och det kalla kaffet.

4

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i ägg- och sockersmeten.

Blanda ner smör, mjölk och kaffe och rör till slät smet. Häll över smeten till långpannan och grädda i mitten av ugnen ca. 20 minuter.

Låt kakan svalna lite i pannan innan du häller över glasyren.

5

Glasyr: Smält smör och blanda med övriga ingredienser till en jämn smet. Bred glasyren över den något avsvalnade kakan. Strö över riven kokos och låt stelna innan du skär upp den.

Ät på direkten eller lägg i en lufttät burk i kylen, kakan håller sig i ett par dagar. Mockarutor går även bra att frysa in om det skulle bli något över.

Photo:

Sanna Livijn Wexell