Skip to main content
Asiatiska kycklingfärsbiffar med nudelwok
Mari Bergman

Asiatiska kycklingfärsbiffar med nudelwok

30 minMedium
283,55 kr
2 portions 65,16 kr per portion
Smakrika och saftiga biffar på kycklingfärs, ingefära och röd curry. Serveras med en nudelwok på sjögräsnudlar. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Dressing
2 krmSalt
0,5 tbspFärsk ingefära
0,5 tspHonung Flytande
0,5 tbspRapsolja
1 pc.Koriander - färsk
1 pc.Lime
0,5 tspChiliflakes
1 tbspJapansk soja
Nudelwok
2 krmSalt
2 tspRapsolja
450 gWokmix
200 gSjögräsnudlar
Kycklingfärsbiffar
2 tspRapsolja
300 gKycklingfärs
0,5 tspSalt
0,5 tbspJapansk soja
1 pc.Lime
1 tbspRöd Currypasta
1 tbspFärsk ingefära
1 pc.Ägg
1 cloveVitlök Vanlig
Instructions
1

Blanda kycklingfärsen med ägg, riven ingefära, riven vitlök, röd currypasta, soja, limesaft och salt. Forma 8 st små biffar.

2

Stek biffarna i olja i en varm stekpanna ca 3-4 min/sida. Sänk värmen och håll biffarna varma i pannan till servering.

3

Dressing: Mixa samman riven ingefära, rivet limeskal, limesaft, olja, soja, koriander, chiliflakes, honung och salt med hjälp av en stavmixer till en slät dressing.

4

Nudelwok: Stek wokgrönsakerna i olja på medelhög värme i ca 2-3 min. Krydda med salt. Tillsätt nudlarna och hälften av dressingen och blanda om ordentligt. Låt woken bli genomvarm.

5

Lägg upp nudelwoken och kycklingbiffarna på tallrikar och ringla över resten av dressingen. Klart att servera!

Näringsvärde: 455 kcal, 39 g protein, 24 g fett, 19 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir