Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 krm | Salt | |
60 g | Bacon Skivat | |
25 g | Smör | |
60 ml | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Hel | |
50 g | Riven Cheddarost | |
50 g | Färskost Naturell | |
320 g | Blomkål Färsk | |
200 g | Färsk kycklingfilé | |
0,5 pc. | Salladslök |
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnsform. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
Dela blomkålen i buketter och koka blomkålen i några minuter tills den mjuknat något. Häll över i ett durkslag och låt ånga av i några minuter.
Mixa blomkålen med rumsvarmt smör och färskost i en matberedare eller med en stavmixer. Konsistensen ska bli len och krämig. Smaka av med salt och nymald peppar.
Stek bacon i en stor stekpanna på medelhög värme i ca 10–15 minuter tills krispigt. Lägg baconet på en bit hushållspapper för att absorbera överflödigt fett.
Lägg blomkålsmoset i ugnsformen och toppa med riven cheddarost och bacon. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg.
Garnera blomkålsgratängen med crème fraiche och salladslök. Servera gärna tillsammans med kycklingfilén.
Photo:
Jarda Zaoral
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia