Skip to main content
14. The bp morning
8W Training

14. The bp morning

20 minEasy
559,60 kr
2 portions 26,33 kr per portion
Brunch med pannkakor och Zucchini-äpplen med pekannötter.

Pannkakor
4 pc.Ägg
1 tbspFiberhusk
1 krmSalt
2,5 dlVispgrädde
25 gSmör
60 mlVatten
Zucchini-äpplen
0,5 tbspÄppelmos
0,5 krmIngefära Malen
0,25 tspVaniljextrakt
0,5 krmMuskot Malen
12 gPecannötter
0,5 tbspSmör
0,5 tspSalt
50 gZucchini
2 tbspVatten
0,5 tbspSötningsmedel
0,5 krmKardemumma Mald
0,5 tspKanel Malen
Instructions
1

Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt zucchinin och låt sjuda i några minuter.

2

Häll på vattnet och resten av ingredienserna. Låt sjuda i ytterligare 15–20 minuter på låg värme tills zucchinin har mjuknat och såsen har kokat ihop.

3

Under tiden förbereder du smeten till crêpesen. Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner nötter och vaniljextrakt.

4

Vispa ihop ägg, grädde, vatten och salt – gärna med elvisp eller stavmixer.

5

Pudra över fiberhusk medan du fortsätter att vispa/mixa några sekunder till klumpfri smet. Låt vila 10 minuter eller mer.

6

Stek i rikligt med smör precis som vanliga pannkakor. 1 dl smet per pannkaka är lagom. Ha inte för stor eller för het stekpanna, utan helst medelhög värme. Var inte heller för ivrig, utan vänta tills ovansidan är nästan torr innan du vänder.

Tips: provstek gärna en mindre pannkaka för att bedöma om smeten håller ihop som den ska. Här är det fiberhusken som gör det mesta av jobbet men det är skillnad mellan olika fabrikat och även äggstorleken kan påverka slutresultatet. Spä ut smeten med lite grädde, mjölk eller vatten om den blir för tjock. Tillsätt mer fiberhusk om den är för tunn.

: provstek gärna en mindre pannkaka för att bedöma om smeten håller ihop som den ska. Här är det fiberhusken som gör det mesta av jobbet men det är skillnad mellan olika fabrikat och även äggstorleken kan påverka slutresultatet. Spä ut smeten med lite grädde, mjölk eller vatten om den blir för tjock. Tillsätt mer fiberhusk om den är för tunn.

Photo:

Jarda Zaoral