Skip to main content
21. The ratathuevo
8W Training

21. The ratathuevo

30 minEasy
147,70 kr
2 portions 31,99 kr per portion
Ratatouille med ägg.

1 krmSalt
400 gHela Tomater Konserverade
0,5 pc.Grön Paprika
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Aubergine
2 tbspOlivolja
0,5 cloveVitlök Vanlig
4 pc.Ägg
0,5 pc.Gul lök
1 tspKoriander - torkad
0,5 pc.Zucchini
1 tspPaprikakrydda
Servering
50 mlSvarta oliver
2 tbspOlivolja
15 gJalapeno Färsk, (0,5 st)
Instructions
1

Skär grönsakerna i jämnstora bitar.

2

Stek dem mjuka i olivolja i en stor stekpanna med hög kant eller i en gryta.

3

Tillsätt vitlök och kryddor. Salta och peppra efter smak. Häll i tomaterna och låt puttra en kvart eller mer.

4

Forma små gropar knäck i ett ägg i varje. Sätt på ett lock och låt grytan puttra på medelhög värme i 10 minuter eller tills äggvitorna stelnat.

5

Servera med lite extra olivolja, tunt skuren chili och oliver.

Tips! Gör gärna en extra stor sats grönsaksgryta som du kan frysa in. Grytan i sig är även en fantastiskt god sidorätt som passar fint till tex grillad kyckling.

Gör gärna en extra stor sats grönsaksgryta som du kan frysa in. Grytan i sig är även en fantastiskt god sidorätt som passar fint till tex grillad kyckling.

Photo:

Jarda Zaoral