Skip to main content
36. Southsoup
8W Training

36. Southsoup

30 minEasy
454,65 kr
2 portions 41,51 kr per portion
Sydamerikansk Sancocho-soppa med kyckling. Denna smakrika soppa är en av de populäraste rätterna i Sydamerika. Namnet "Sancocho" betyder buljong på spanska men borde betyda "magisk soppa".

300 gKycklinglårfile
5 gKoriander - färsk
1 tbspTabasco
0,5 tspPaprikakrydda
5 dlHönsbuljong
40 gRöd Paprika
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
60 gRotselleri
2 tbspOlivolja
0,25 tspSpiskummin
70 gZucchini
0,5 pc.Rödlök
1 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Lime
Instructions
1

Skär kycklingen i lagom stora munsbitar. Krydda med salt och peppar.

2

Hetta upp olja på hög värme i en stor kastrull. Stek kycklingen under omrörning tills den har fått en fin stekyta.

3

Sänk värmen till medelhög. Stek rotsellerin och zucchini. Sätt på locket och tillaga i 5 minuter, rör om då och då, OBS! häll i 2-3 matskedar kycklingbuljong om det ser ut att brännas vid.

4

Blanda i lök, kummin, paprikapulver, vitlök, paprika och zucchini. Sätt på locket, sänk värmen och låt sjuda i ytterligare 5 minuter, eller tills löken har mjuknat.

5

Tillsätt ytterligare 2-3 matskedar kycklingbuljong. Häll i resten av kycklingbuljongen. Öka till medelhög värme. Sätt på locket och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka (3–5 minuter).

6

Smaka av med salt. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i koriander.

Servera med lime och gärna hot sauce.

Photo:

Jarda Zaoral