Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
300 g | Kycklinglårfile | |
5 g | Koriander - färsk | |
1 tbsp | Tabasco | |
0,5 tsp | Paprikakrydda | |
5 dl | Hönsbuljong | |
40 g | Röd Paprika | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
60 g | Rotselleri | |
2 tbsp | Olivolja | |
0,25 tsp | Spiskummin | |
70 g | Zucchini | |
0,5 pc. | Rödlök | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Lime |
Skär kycklingen i lagom stora munsbitar. Krydda med salt och peppar.
Hetta upp olja på hög värme i en stor kastrull. Stek kycklingen under omrörning tills den har fått en fin stekyta.
Sänk värmen till medelhög. Stek rotsellerin och zucchini. Sätt på locket och tillaga i 5 minuter, rör om då och då, OBS! häll i 2-3 matskedar kycklingbuljong om det ser ut att brännas vid.
Blanda i lök, kummin, paprikapulver, vitlök, paprika och zucchini. Sätt på locket, sänk värmen och låt sjuda i ytterligare 5 minuter, eller tills löken har mjuknat.
Tillsätt ytterligare 2-3 matskedar kycklingbuljong. Häll i resten av kycklingbuljongen. Öka till medelhög värme. Sätt på locket och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka (3–5 minuter).
Smaka av med salt. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i koriander.
Servera med lime och gärna hot sauce.
Photo:
Jarda Zaoral
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt