Skip to main content
Krämig kantarellpasta med gremolatatopping
Mari Bergman

Krämig kantarellpasta med gremolatatopping

30 minEasy
260,70 kr
4 portions 49,86 kr per portion
En ljuvligt krämig kantarellpasta som vi här har toppat med en fräsch gremolatatopping för extra piff och smak.

Topping
50 gParmesanost
Kantarellpasta
1 tbspSmör
1 krmSvartpeppar
150 gKantareller
400 gTagliatelle
3 krmSalt
2 cloveVitlök
1 pc.Gul lök
3 dlVispgrädde
Gremolata
1 cloveVitlök
1 pc.Citron
3 tbspOlivolja
1 krmSalt
30 gParmesanost
1 pc.Persilja - färsk
Instructions
1

Gremolata: Mixa samman persilja, skalad vitlöksklyfta, riven parmesanost, olivolja, rivet citronskal och ½ msk citronsaft till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt.

2

Kantarellpasta: Koka upp vatten till pastan.

3

Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna.

4

Fräs lök, vitlök och kantareller i smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt grädde och låt kantarellsåsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

5

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och blanda pastan med kantarellsåsen.

6

Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar och toppa med gremolata och riven parmesanost.

Photo:

Nurlan Emir