Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
50 g | Parmesanost | |
Kantarellpasta | ||
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar | |
150 g | Kantareller | |
400 g | Tagliatelle | |
3 krm | Salt | |
2 clove | Vitlök | |
1 pc. | Gul lök | |
3 dl | Vispgrädde | |
Gremolata | ||
1 clove | Vitlök | |
1 pc. | Citron | |
3 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
30 g | Parmesanost | |
1 pc. | Persilja - färsk |
Gremolata: Mixa samman persilja, skalad vitlöksklyfta, riven parmesanost, olivolja, rivet citronskal och ½ msk citronsaft till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt.
Kantarellpasta: Koka upp vatten till pastan.
Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna.
Fräs lök, vitlök och kantareller i smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt grädde och låt kantarellsåsen puttra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och blanda pastan med kantarellsåsen.
Lägg upp kantarellpastan i djupa tallrikar och toppa med gremolata och riven parmesanost.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt