Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
6 dl | Vatten | |
800 g | Jordgubbar Färska | |
2 pc. | Lime | |
1,5 dl | Strösocker | |
Topping | ||
1 krm | Flingsalt | |
1 dl | Karamelliserad mjölk |
Koka upp 2 dl vatten med 1½ dl socker i en kastrull på medelvärme. Ta bort från värmen när blandningen har kokat och sockret löst upp sig. Tillsätt 4 dl vatten och saft från 2 st lime.
Häll blandningen i en grund ugnsform och ställ in frysen i 5 timmar, rör om blandningen 1 gång i timmen för att skapa iskristaller.
En timme innan servering: Mixa jordgubbarna med socker i en matberedare och häll över i en bunke. Ställ in i frysen i 1 timme.
Servering: Ta fram 4 höga glas och alla ingredienser precis innan servering (det smälter snabbt). Vispa upp den kondenserade mjölken med en nypa flingsalt.
Fördela 2 dl jordgubbsblanding i varje glas. Ringla över lite kondenserad mjölk.
Skrapa isflakes med en sked från den frysta sockerisen och fyll upp glasen rejält. Ät meddetsamma med sked.
Photo:
Simon Bajada
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Karamelliserad Mjölk 397g Törsleff