Skip to main content
Spaghetti pomodoro med linser och persiljekrutonger
Mari Bergman

Spaghetti pomodoro med linser och persiljekrutonger

20 minEasy
192,70 kr
4 portions 30,42 kr per portion
Lättlagat, snabblagat och gott, kan det bli bättre? Pastan serveras med en tomatsås med smaker från timjan och oregano och toppas med persiljekrutonger. Smaklig måltid!

Krutonger
1 pc.Lantbröd
0,5 pc.Persilja - färsk
1 tbspOlivolja
1 cloveVitlök Vanlig
Tomatsås
2 tbspTomatpuré
2 krmChiliflakes
1 tspTimjan - torkad
1 tbspGrönsaksbuljong
1 krmSalt
500 gKrossade Tomater
290 gRöda Linser Förkokta
1 tspTorkad oregano
2 tbspOlivolja
1 dlVatten
0,5 tbspPaprikakrydda
1 tbspBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
0,54 pc.Persilja - färsk
2 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Gul lök
Tillbehör
350 gSpaghetti
0,5 pc.Gurka
0,5 pc.Romansallat
Instructions
1

Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.

2

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med paprikapulver, oregano, timjan och chiliflakes i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs 10 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong och låt såsen småputtra under lock i 5 min.

3

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

4

Skölj och strimla salladen och skölj och skiva gurkan. Lägg upp i en skål.

5

Krutonger: Skär bort kanterna på 2-3 brödskivor och skär sedan brödet i tärningar. Skala och riv vitlök och skölj och finhacka 1 kruka persilja (spar hälften av persiljan till tomatsåsen). Blanda brödtärningarna med vitlök och persilja i en bunke.

6

Hetta upp olja i en stekpanna och stek brödet till krispiga krutonger. Häll sedan av dem på hushållspapper.

7

Tomatsås: Tillsätt avrunna linser och finhackad persilja till tomatsåsen och smaka av med salt och peppar.

8

Sila av pastavattnet och lägg upp pastan på tallrikar. Häll tomatsås över och toppa med persiljekrutonger. Servera med sallad vid sidan om.

Näringsvärde: 542 kcal. 19 g protein, 13 g fett, 82 g kolhydrater.

Photo:

Emma Mattsson