Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Wok | ||
250 g | Risnudlar | |
1 tbsp | Rapsolja | |
0,5 pc. | Salladskål | |
100 g | Cashewnötter Saltade | |
0,5 pc. | Purjolök | |
250 g | Rättika | |
250 g | Vanliga morötter | |
Omelett | ||
1 dl | Standardmjölk | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Smör | |
4 pc. | Ägg | |
Sås | ||
3 tbsp | Japansk soja | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
3 krm | Chiliflakes | |
1 pc. | Lime | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
2 clove | Vitlök Vanlig |
Sätt ugnen på 100 grader och koka upp vatten i en kastrull till nudlarna.
Wok: Skala och finstrimla rättikan och morötterna. Skölj och strimla salladskålen och purjolöken. Lägg allting i en skål. Grovhacka cashewnötterna.
Sås: Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn. Blanda ihop med limesaft, soja, honung och chiliflakes.
Omelett: Vispa ihop ägg, mjölk och krydda med salt och peppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och häll i äggsmeten. Stek omeletten på medelvärme i några minuter. Omeletten är klar när ytan börjar stelna. Lägg över omeletten på en tallrik och förvara i ugnen till servering.
Wok: Hetta upp oljan i en stor wok eller stekpanna och stek grönsakerna så att de mjuknar men behåller sin krisp. Har du ingen stor stekpanna så stek grönsakerna i två omgångar. Tillsätt cashewnötterna när grönsakerna är klara.
Tillred nudlarna efter anvisning på förpackningen. Tillsätt nudlarna till grönsakerna och slå på såsen. Blanda om ordentligt. Skär omeletten i strimlor och servera till nudelwoken.
Näringsvärde: Kcal: 572 Fett: 22 g Protein: 15 g Kolhydrater: 73 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria