Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Grönsaker | ||
300 g | Spetskål | |
300 g | Potatis | |
300 g | Morötter | |
1 krm | Svartpeppar | |
250 g | Brysselkål | |
0,5 tsp | Salt | |
300 g | Jordärtskocka | |
1 tbsp | Rapsolja | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
Grillost | ||
1 pc. | Ägg | |
500 g | Halloumi | |
2 dl | Panko | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 tsp | Citronpeppar | |
4 g | Alger | |
Tångpärlesås | ||
50 g | Tångpärlor Citron | |
0,5 pc. | Dill - färsk | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tbsp | Rapsolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 pc. | Citron - Eko | |
1 krm | Salt |
Värm ugnen till 200 grader.
Grönsaker: Skala alla rotfrukter och skär i bitar. Skala och riv vitlök. Blanda samman rotfrukterna med vitlök och olja på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och rosta i ugnen i ca 20-25 min.
Skölj spetskål och brysselkål. Skär spetskålen i stora bitar och halvera brysselkålen. Ta ut grönsakerna ur ugnen och tillsätt spetskålen och brysselkålen. Ringla lite extra olja över och rosta ytterligare i ca 10-15 min.
Tångpärlesås: Blanda creme fraiche med finhackad dill, rivet citronskal, tångpärlor och rapsolja. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.
Grillost: Skär grillosten i stavar. Krydda med citronpeppar runt om.
Skär noribladen i mindre bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med hälften av ströbrödet. Mixa till ett grovt smul och blanda med resten av ströbrödet på ett fat. Vispa upp ägget i en djup tallrik.
Vänd först grilloststavarna i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek grillosten gyllene i ca 2-3 min på båda sidor.
Servera den noripanerade grillosten med ugnsrostade grönsaker och tångpärlesås.
Photo:
Roland Persson
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Citronpeppar 55g Santa Maria