Skip to main content
Grekiska biffar i tomatsås med fetaostsmul
Mari Bergman

Grekiska biffar i tomatsås med fetaostsmul

40 minEasy
350,60 kr
4 portions 39,79 kr per portion
Smakrika grekiska biffar som du låter puttra i en ljuvlig tomatsås. Serveras med smulad fetaost och rostade rotfrukter. En fantastisk måltid helt enkelt!

Biffar
2 tspBasilika - fryst
1 tspTimjan - torkad
1 cloveVitlök Vanlig
1 tspSalt
1 krmSvartpeppar Malen
500 gNötfärs
1 tbspOlivolja
1 tspPaprikakrydda
Rostade rotfrukter
300 gPalsternacka
1 krmSalt
2 tbspOlivolja
300 gMorötter
500 gPotatis
Tillbehör
1 tbspOlivolja
1 tbspVinäger
75 gSalladsmix
0,5 pc.Gurka
Tomatsås
0,5 dlVatten
1 tspBalsamvinäger
1 tbspTomatpuré
1 tspHonung
400 gPastasås
1 tspGrönsaksbuljong
1 krmSvartpeppar Malen
75 gFetaost
70 gSoltorkade Tomater
1 tbspBasilika - fryst
1 krmSalt
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rostade rotfrukter: Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak. Rosta i ugnen ca 30-40 min.

3

Biffar: Lägg färsen i en bunke. Tillsätt finriven vitlök, paprikapulver, timjan, basilika, salt och peppar. Forma 8 biffar med vattensköljda händer.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn biffarna på medelhög värme ca 1 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lyft över biffarna på en tallrik och sänk värmen i pannan.

5

Tomatsås: Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt pastasås, vatten, soltorkade tomater, basilika, balsamvinäger, tomatpuré, buljong och honung. Låt det puttra ihop och smaka av med lite salt och peppar. Lägg ner biffarna i såsen och låt dem sjuda i ca 10 min.

6

Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Skölj och tärna gurkan och strö över. Ringla över lite olja och vinäger.

Smula fetaost över biffarna och servera med rostade rotfrukter och sallad.

Näringsvärde: 601 kcal, 34 g protein, 30 g fett, 44 g kolhydrater

Photo:

Sanna Livijn Wexell