Skip to main content
Blomkålsfrittata med kräftstjärtstopping
Mari Bergman

Blomkålsfrittata med kräftstjärtstopping

45 minEasy
410,50 kr
4 portions 56,11 kr per portion
Superenkel och god vardagsräddare med en otroligt smakrik topping på kräftstjärtar och tomat. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Topping
125 gKörsbärstomater
0,5 cloveVitlök Vanlig
1 krmSalt
400 gKräftstjärtar
1 tbspOlivolja
1 tspVit balsamvinäger
0,5 pc.Gräslök - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
Frittata
2 dlMellanmjölk
1 pc.Grönsaksbuljong
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspOlivolja
0,5 pc.Rödlök
4 pc.Ägg
1 cloveVitlök Vanlig
0,5 pc.Blomkål Färsk
300 gPotatis Fast
1 krmSalt
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Frittata: Skala och skär potatisen i bitar. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter. Skala och grovhacka lök och vitlök.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Salta och peppra lite försiktigt. Häll över grönsaksfräset i en ugnsfast form.

4

Vispa ihop ägg, mjölk och buljong och häll i formen. Sätt in i ugnen ca 30 min.

5

Topping: Sila av vattnet från kräftstjärtarna och lägg dem i en skål. Skölj och grovhacka tomaterna. Skölj och finhacka gräslök samt skala och riv vitlök. Blanda med kräftstjärtarna och tillsätt olja och balsamvinäger. Blanda om och krydda med salt och peppar efter smak.

6

Servera frittatan med kräftstjärtstoppingen.

Näringsvärde: 445 kcal, 18 g protein, 18 g fett, 26 g kolhydrater

Photo:

Sanna Livijn Wexell