Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Olivolja | |
2 dl | Chilisås | |
2 dl | Jordnötter Rostade/Saltade | |
6 dl | Vispgrädde | |
280 g | Bacon Skivat | |
2 pc. | Banan | |
1 tsp | Salt | |
6 dl | Ris | |
1,2 kg | Kycklingfile Fryst | |
2 krm | Svartpeppar Malen |
Värm ugnen till 200 grader.
Skär kycklingen i strimlor och bryn den i omgångar i en stekpanna med oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingstrimlorna i en ugnssäker form. Strimla bacon och stek krispigt innan du lägger det över kycklingen.
Skala och skiva bananen, och fördela över kyckling och bacon i formen.
Blanda ihop grädden och chilisåsen. Häll gräddblandningen över kycklingen och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.
Ta ut kycklingen och strö över jordnötterna. Servera med nykokt ris och gärna en liten sallad
Receptet är hämtat ur boken "Söndagsmiddag - Riddarna runt det operfekta bordet" som är skriven av Sanna Lundell och Ann Söderlund. Boken ges ut av "The Book affair" och är fotad av Erica Wessman
Photo:
Erica Wessman
1 Jordnötter Salta 275g Estrella
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria