Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 tbsp | Mellanmjölk | |
1 dl | Strösocker | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
6 pc. | Ägg | |
200 g | Mörk chokladkaka |
Chokladmousse: Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).
Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret. Ta av från värmen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker. Vispa grädden.
Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner 1,5 dl vispad grädde.
Vänd ner den vispade äggvitan.
Häll upp moussen i glas/koppar och ställ in i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.
Photo:
Sanna Livijn Wexell